Een opbouw trampoline ingraven

Een bestaande of nieuwe opbouw trampoline verlaagd of half ingraven.
trampoline ingraven
Dit kan voor de meeste trampolines met diameter van 2,50 m, 3,00 m, 3,30m, 3,70m of 4,30m.

trampoline ingraven

Het verlagen is mogelijk omdat de tussenpoten van deze trampolines eenvoudig te verwijderen zijn. 
Het verlagen van uw trampoline is veelal eenvoudiger dan het volledig ingraven, en kan u dus makkelijk zelf uitvoeren. Indien u uw trampoline wenst te verlagen, volg dan onderstaande instructies strikt op.

Stap 1

trampoline ingraven

De eerste stap van het verlagen van de trampoline is het graven van een kuil onder de trampoline. Dit volgens het principe van een soepbord. De juiste afmetingen van de kuil, diepte (A) en diameter (B), kan u bovenaan deze pagina vinden. Voor een optimale veiligheid bij het trampolinespringen dient u deze richtlijnen strikt te volgen.

Stap 2

trampoline ingraven

De volgende stap is het verwijderen van de tussenpoten van de trampoline (tussen de onderpoot en de toprail). Hierdoor komt de trampoline een stuk lager tegen de grond te liggen.

Stap 3

trampoline ingraven

In de derde stap mag de verlaagde trampoline over de kuil gezet worden. Hierbij is het belangrijk dat er gecontroleerd wordt dat de poten van de trampoline overal minstens 30 cm verwijderd zijn van de rand van de kuil. Ook dient u de C-hoogte te controleren, zodat bij het trampolinespringen de grond zeker niet geraakt kan worden. De juiste afmetingen kan u bovenaan deze pagina vinden.

Stap 4

ankerset

De volgende stap is het vastzetten van de trampoline met behulp van de ankerset. Wanneer de trampoline is vastgezet met de ankerset kan ze niet meer verschuiven boven de uitgegraven kuil.

Stap 5

Indien u geen gebruik maakt van ankersets kan u de speciale inground kit te gebruiken. Deze voorkomt het inzakken van de grond en zorgt ervoor dat de luchtverplaatsing bij het springen gemakkelijk vrij komt. Dit voorkomt ook dat kleine kinderen onder de trampoline kruipen. 
OPGELET : Graaf nooit de trampoline volledig in (gelijk met het maaiveld). U trampoline zal niet meer sopel springen doordat de verplaatste lucht niet weg kan. Het randkussen zal door deze luchtverplaatsing telkens naar boven verplaatst worden. Zeer vervelend met daartbij ook het geluid van de klappende rand. De trampoline inbouwen gelijk met het maaiveld is als een Ferrari uitrusten met een 2Pk motor. Die zal ook nog wel rijden maar niet zoals je van een Ferrari verwacht.

 inbouwkit

Dit is de volgorde van werken indien u gebruik maakt van een ingroundkit.

 1. 1. Bouw de trampoline op volgens de handleiding. Let op: bij ronde trampolines opbouwen zonder de tussenstukken voor de poten en voor rechthoekige trampolines eerst punt 8 lezen.
 2.  
 3. 2. Plaats de trampoline op het door u gegraven gat. De hoogte tussen de toprail en het maaiveld dient 30cm te zijn.
 4.  
 5. 3. Sla de flap van het randkussenomhoog.
 6.  
 7. 4. Plaats een kunststof plaat tegen de toprail van de trampoline, zodat de bovenkant van de ingroundkit gelijk is met de bovenkant van de toprail.
 8.  
 9. 5. Bepaal het midden van de kunststof plaat en neem een zelfborende plaatschroef en schroef deze door de kunststof plaat in de toprail van de trampoline.
 10.  
 11. 6. Neem een volgende kunststof plaat en laat de platen met 1 golf overlappen. Schroef de platen vast aan de toprail op het punt waar de kunststof platen elkaar overlappen, en in het midden van de kunststof plaat.
 12. Neem een volgende kunststof plaat en herhaal de voorgaande handelingen. Als u helemaal rond bent geweest kunt u de laatste kunststof plaat over de eerste zetten en deze met een zelfborende plaatschroef bevestigen.
 13.  
 14. 7. Nu kunt u de flap van het randkussen over de rand van de kunststof platen weer in model brengen. De bovenkant van de kunststof plaat is dan ook afgeschermd voor de veiligheid.
 15.  
 16. 8. Opmerking voor het ingraven van een rechthoekige trampoline: Bij de ingroundkit van de rechthoekige trampolines dient u op de vier hoeken een paaltje in de grond te slaan om de platen te steunen. Aan deze paaltjes kunt u de ingroundkit bevestigen. Deze paaltjes worden niet meegeleverd.