Welke trampoline kopen ?

Trampolines zijn enorm populair. Je ziet ze overal.
Zijn ze dan ook allemaal hetzelfde?
De meeste trampolines zijn rond en bestaan uit een frame, beschermrand, veren en een springdoek. Toch is het antwoord duidelijk: niet alle trampolines zijn hetzelfde! Is alleen de prijs belangrijk? Nee, het gaat om de optimale mix van prijs, veiligheid en duurzaamheid.

Waarop moet je letten bij het kopen van een trampoline?

1. Is het frame aan zowel de binnen- als buitenzijde gegalvaniseerd ?

Het frame, van de door ons verkochte trampolines, is extra dik. Daarom geven wij hierop maar liefst 5 tot 8jaar garantie op sommige trampolines zelfs 10 jaar. Alle trampolineframes zijn volledig, zowel inwendig als uitwendig gegalvaniseerd. Dit is belangrijk want dit vergroot de duurzaamheid van de trampoline.

2. Hoeveel bedraagt de buisdiameter en de buiswanddikte?

Hoe groter beider getallen, des te hoogwaardiger de kwaliteit van het trampolineframe. Hoe beter de kwaliteit, hoe duurzamer de trampoline. De dikte van de buisdiameter en de buiswanddikte bepalen mee het maximum belastbare gewicht van de trampoline.

3. Zorgt de beschermrand voor een volledige overlapping en is deze voldoende dik ?

De beschermrand heeft op alle door ons verkochte trampolines een brede overlap, die 5-14 cm langer is dan de veren. Hierdoor kan men nooit in contact komen met de veren. De beschermrand is essentieel voor de veiligheid van de trampoline. Hoe dikker de vulling van de beschermrand en hoe breder de beschermrand, des te veiliger is de trampoline. De beschermrand zorgt niet alleen voor een brede overlap over de veren maar ligt ook ruimschoots over de framerand van de trampoline.

4. Is het materiaal van de vulling van de beschermrand "closed-cell-foam" ?

Hiernaast is het belangrijk te kijken naar de gebruikte materialen. Is de vulling van "closed-cell-foam" of niet? Als deze van closed-cell-foam is dan neemt de vulling geen vocht op. Zijn de boven- en onderkant van de afdekrand van dichte, waterdichte materialen gemaakt? Let ook op de afwerking. Dekt de rok van de afdekrand de bovenste framerand mooi af? De beschermrand heeft een lange rok waardoor de trampoline royaal en netjes oogt.

5. Zijn de veren voldoende lang en dubbel conisch ?

Een dubbel conische veer zorgt voor een optimaal en stevig springcomfort. Dubbel conisch wil zeggen dat de veer in het midden dikker is dan bij de uiteinden waardoor de springkracht beter wordt verdeeld. Het springcomfort wordt grotendeels bepaald door de dubbel conische vorm. De veren van de door ons verkochte trampolines zijn dubbel conisch van vorm en zijn gemaakt van hoogwaardig trekvast verenstaal (treksterkte 60 kg).

6. Is de springmat gemaakt van permatron ?

Enkel indien de springmat is gemaakt van dit materiaal kan je jaren genieten van uw trampoline. Permatron heeft een speciale elastische eigenschap. Permatron wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij liesbreuk operaties.

7. Is de springmat waterdoorlatend ?

Natuurlijk, anders blijft het water er op staan.

8. Zijn de veren zijn door middel van driehoeksogen aan het springdoek bevestigd ?

Springdoeken die met elastisch materiaal worden bevestigd aan het frame van een trampoline zijn volledig af te raden. Na verloop van tijd zal het elastisch materiaal gaan verduren waardoor de springmat gaat "hangen als een zak". Hierdoor kan er niet meer op gesprongen worden. Wij verkopen enkel trampolines waarvan de springmat via dubbel conische veren aan het frame worden bevestigd. De driehoeksogen worden bij de nieuwe trampolines uitgevoerd in materiaal dat niet meer kan oxideren. Hierdoor gaat de trampoline nog langer mee.

9. Hoeveel stiknaden heeft de springmat?

Hoe meer stiknaden des te veiliger en duurzamer de springmat is. Vermijd een trampoline aan te kopen die maar 2 tot 4 maal is gestikt. De betere trampolines zijn maar liefst 6 tot 8 keer doorstikt ?

10. Heeft de springmat een middenmarkering?

Een midden markering zorgt er voor dat je steeds het best springende middenpunt ziet.

11. Veiligheid ?

Op zichzelf is de trampoline niet veilig of onveilig. Hoe je ermee omgaat en wat je ermee doet bepaalt de veiligheid. Lees dus altijd voor het gebruiken van een trampoline de instructies op het veiligheidslabel grondig door. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat je maar met één persoon tegelijk op de trampoline mag springen en geen salto's mag maken. Plaats een veiligheidsnet rond de trampoline zodat de kinderen er niet af kunnen vallen. Veiligheid heb je zelf in de hand.

12. Keurmerken ?

Onze trampolines voldoen allemaal aan de strengste veiligheidseisen van CE en TÜV. Tevens zijn ze goedgekeurd volgens "Besluit Veiligheid Attractie & Speeltoestellen", het AIB.

13. Garantie ?

Welke garantie krijgt u ? Zijn onderdelen achteraf nog gemakkelijk te verkrijgen ?Bij ons wel. Alle trampolines hebben 3 tot 10 jaar garantie op het frame en van 1 tot 5 jaar op de veren, de springmat, het randkussen en andere accessoires. (afhankelijk van het type trampoline) Onderdelen kan u steeds bijbestellen, zelfs jaren na aankoop. Een investering in een trampoline met een langere garantieperiode en een goede service na verkoop garandeert jarenlang, onbezorgd springplezier.

14 Nog vragen ?

Aarzel niet om ons even te bellen. Wij staan u graag te woord via mail of telefonisch 0478/59.29.29